lidt svar angående manglende cykelstier

I forbindelse med flere indlæg i pressen om manglende cykelstier har Tues skrevet lidt om begrundelserne for hvorfor det er som det er.

Han takker bl.a. for godt indlæg om manglende cykelsti på øvre del af Milnersvej.

Det er kun et spørgsmål om tid før der sker en alvorlig ulykke, og det er en skam at der ikke er fundet en løsning for længe siden.

Der var bevilget penge til det for ca 15 år siden i forbindelse med at Hillerød kommune overtog CF- grunden. Her kunne vi anlægge en sti bag første række haver på Milnersvej og så komme op og møde stien på nedre del kort før Banelinien. Det meste af denne sti – herunder en helle på Sdr. Banevej -er anlagt men den stopper ved den første af de private grunde hvor vi skulle ekspropriere et par meter til stien. Denne løsning ville være den billigste og samtidig løse problemet med at en cykelsti ude på Milnersvej betyder at beboerne skal bakke ud på cykelstien når de skal ud om morgenen.

Desværre var der modstand mod projektet og i stedet blev der lavet en plan for sti langs vejen. Den er heller ikke blevet til noget.

Vi mangler altså ikke planer men politisk vilje.

Tue takker også for de mange andre som spørger hvornår det manglende stykke cykelsti langs Brødeskovvej til skolen bliver anlagt.

Da vi lavede cykelsti til Brødeskov skole var der ikke sti videre til Allerød , og derfor blev stien ført bagom Ny Hammersholt ad Hulvejen.

Nu er der cykelsti hele vejen til Allerød, og derfor er øverste del af Brødeskovvej blevet et ”manglende led” for cyklister fra både Hillerød – og Allerød siden. Kenneth beder om en udmelding fra politikkerne, min er at den sti er en af de vigtigste. Nu har Arkitektur- Byplan og Trafikudvalget valgt at bruge de penge der er i 2021 på Slotsgade/Frederiksværksgade, også en vigtig strækning.

I 2022 er der kun afsat 1 million til cykelstier på langtidsbudgettet. Hvis vi skal have genoprettet tempoet for nye cykelstier skal der sættes flere penge af på budgettet for 2022.

Desuden har budgetpartierne (S-SF-R og Ø) aftalt at hvis der kommer penge ind på jordsalg kan vi bruge flere penge på cykelstier. Samtidig har kommunen søgt om tilskud fra en statslig pulje.

Tue Tortzen Byrådsmedlem Enhedslisten (Ø)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 1