Tue med nyt indlæg om Horsevænget:

Der er nyt i sagen om kommunens salg af lejlighederne på Horsevænget. Længere nede på denne side kan du læse om tidligere indlæg om sagen under opslaget:SOM EN TYV OM NATTEN.
Tue Tortzen som er Enhedslistens byrådsmedlem lækkede salg af kommunale boliger fra lukket møde og fik en påtale af borgmesteren.
Nu har Tue lavet et opfølgende indlæg til pressen som du kan læse her:

Borgmesteren har skrevet til alle beboere i Horsevænget om det mulige salg som i al hemmelighed er behandlet i økonomiudvalget.
Hun starter med at beklage at der er sluppet noget ud om sagen :
”Jeg ville ønske at vi som kommune havde fået mulighed for at give jer informationen før I læste om det i medierne” skriver hun.
Jamen, Kirsten du kunne jo have startet med at spørge beboerne om de synes det er en god ide før du satte administrationen til at forberede salget af ejendommene.
Dernæst fortæller borgmesteren at der bliver bygget 30 mindre almennyttige boliger som kommunen har anvisningsret til.

Men det bliver ikke nævnt at de er dobbelt så dyre.

Man får også at vide at almennyttige boligselskaber er dygtigere til at udleje boliger, og at det ikke er en af kommunens kerneopgaver.
Der er jo intet der forhindrer hillerød kommune i at overlade udlejning og administration til et selskab hvis man gerne vil være fri for opgaven. Det er ganske almindeligt at mindre boligselskaber lader større stå for administrationen.

Den slags argumenter ville komme frem hvis der var en åben debat om hvad der skal ske for at forbedre forholdene for Horsevængets beboere.

Borgmesteren fortæller også at beboerne har ret til selv at købe ejendommene til samme pris som en anden køber byder.

Vi har jo lige præcis i sin tid bygget Horsevænget til dem der ikke kan låne penge i banken eller tjener så meget at de kan spare op til en ejerbolig. Hvordan skulle de pludselig få råd til at købe ?

Det er rigtigt at ejendommene trænger til renovering – de er ikke blevet passet godt nok i mange år.

Hver gang der har været budgetforhandlinger har jeg – bl.a. sammen med Peter Lennøe – prøvet at få sat flere penge af til de utætte tage og andre mangler, men først for 2 år siden lykkedes det at få en plan som sikrer mod yderligere forfald.

Beboerne har også opsparet penge til vedligehold, og de skal selvfølgelig i spil som ved alle andre bebyggelser med nogle år på bagen.

Byrådet kan endnu nå at stoppe salget af Horsevænget og jeg håber der kommer en debat som kan ændre holdningen hos flertallet.

Tue Tortzen Byrådsmedlem, Enhedslisten(Ø)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 1 =