Enhedslisten er med i budgetaftalen i Hillerød.

Enhedslisten i Hillerød Kommune er med i dette års budgetforlig.

Hvorfor og hvad vi fik med skriver vores byrådsmedlem Tue Tortzen om her:

Vigtigst for os har været at indtægterne fra de mange nye borgere bliver regnet med i næste års budget.
Dermed har vi kunnet undgå ubehagelige nedskæringer, fortrinsvis på ældre- og børneområdet.

Vi havde gerne stemt for flere voksne i børnehaver og vuggestuer, men vi er enige i at afvente det udspil der kommer fra Regeringens støttepartier.
Vi beklager at forliget indeholder stigninger i forældrebetalingen til fritidsordninger, det burde vi klare i fællesskab.
Der er penge til forbedret indsats for børn og unge med særlige vanskeligheder. Det vil være nødvendigt at tilføre flere penge i kommende budgetter.

Der sættes penge af til vedligeholdelse af vore bygninger og veje. Langtfra nok , men det er aftalt at vi bruger penge fra fremtidigt jordsalg til at forebygge huller i veje og tage.

Der er sat penge af til cykelstier, men også her må vi afvente jordsalg for at få midler til for at få sikret cyklisterne i hele kommunen.

Enhedslisten fik afsat 10 millioner til investeringer i solceller. De tjener sig ind over 8-10 år. Dermed er der dobbelt så mange penge til klima- indsats som i sidste års budget.

Der er penge til at byggemodne Ullerød Nord og Favrholm med boliger og erhverv. Nu gælder det om at få fart i udviklingen så vi ikke brænder inde med store investeringer når krisen kommer og det hele går i stå. Boliger og arbejdspladser giver indtægter til at sikre velfærd, kultur og bæredygtighed.

Vi er tilfredse med at ombygningen af Torvet udsættes – og vi håber, at der bliver tid til at finde en bedre plan.

Skævinge får sin kunstgræsbane. Den skal anlægges og drives efter de nyeste metoder, så den ikke forurener.

Vi glæder os over at Teglgårdssøen endelig bliver badesø til sommer så børn og voksne kan få sig en hurtig dukkert på Byens Bedste Badestrand.

Vi er kede af at der ikke blev enighed om 100 nye kolonihaver i østbyen. Vi vil arbejde videre med at give folk som bor i lejlighed mulighed for en have.

Der afsættes penge til at få mere natur ind i byen. Der afsættes også penge til mere parkering.
Enhedslisten mener at ny parkering skal være udenfor bymidten, der er allerede for mange biler i gaderne.

Selskov Stadion blev udsat.

En af vores mærkesager: Multiparken er stadig med som mål, men der blev ikke sat flere penge af. Det bliver undersøgt hvordan det skal forløbe videre.

Der er som altid en række problemer vi ikke har løst, men ud fra de politiske og økonomiske betingelser, mener vi det er et godt resultat af årets budgetforhandlinger.

Mvh Tue Tortzen –
Byrådsmedlem Enhedslisten

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

25 − = 19