Vi er med i budgetforlig i Hillerød

Nanna Kjær fra Fælleslisten om deltagelsen budgetforliget i Hillerød.

Budgetforlig med fokus på tidlig forebyggelse og de ældre borgere.

Vi er med i et budget for 2018, hvor der blandt andet er et øget fokus på tidlig forebyggelse som er en mærkesag for os.
Det betyder at vi nu får besøg af en sundhedsplejerske til alle børn på 3 ½ år. Det vil styrke den forebyggende indsats og reducere ulighed i sundhed. Normeringen i daginstitutionerne bliver sat lidt op, slet ikke nok, men dog et skridt i den rigtige retning. Vi vil fortsat arbejde hen imod en normering på 3 voksne til vuggestuebørn og 3 voksne til børnehavebørn.
Basen som er et rigtig godt forebyggende tilbud i Hillerød, får tilført ekstra penge.
Det gør at basen har mulighed for at udvide det anonyme rådgivningstilbud, så unge med personlige problemer på ungdomsuddannelserne, også får mulighed for hjælp og støtte.
Vi har alt for mange unge mennesker der stopper på ungdomsuddannelserne, det er vi nødt til at gøre noget ved.
Vi får et udvidet samarbejde med TUBA, som hjælper unge familiemedlemmer til alkoholikere, det betyder at der nu også er mulighed for at hjælpe unge mellem 25 og 30 år.
Vi er rigtig glade for at der ikke er nogen besparelser på Plejecentrene, vi vil stadig arbejde for at der bliver tilført flere penge til dette område.
Det er lykkedes at få tilført penge til rehabiliteringsafdelingen.
Sundhedsopgaverne i kommunen er støt stigende og borgerne bliver indlagt på rehabiliteringen med mere og mere komplekse sygdomsforløb.
Det er derfor helt nødvendigt at øge normeringen på afdelingen, så borgerne kan få den pleje af høj kvalitet der er behov for.

Nanna Kjær
Medlem af byrådet for Fælleslisten
Næstformand i Sundheds og Socialudvalget
Medlem af Børn og Familieudvalget
Bolandsvang 51
3400 Hillerød

Selve forliget kan du læse her: budgetforliget.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 1 = 2