Udtalelse fra Generalforsamling Enhedslisten Hillerød.

Enhedslisten i Hillerød holdt generalforsamling onsdag 10 juni med et par måneders corona- forsinkelse.
Talsmand Johnny Christiansen kunne i sin beretning glæde sig over et stabilt og stigende medlemstal og gode aktiviteter hvor Enhedslisten har støttet op om f.eks kampagnen for flere pædagoger ”Hvor er der en voksen?” og støttet op bag opbygningen af de lokale klima- og miljøbevægelser i Hillerød.
Byrådsmedlem TueTortzen kunne fortælle om en spændende periode – desværre i skyggen af at Venstre og Socialdemokratiet er gået sammen om at trække kommunen mod højre.
Der er dog mange lyspunkter, bl.a. indeholder den klimahandlingsplan som kommunen er i gang med at udarbejde rigtig meget af det Enhedslisten har kæmpet for gennem årene.
Det bliver mere og mere tydeligt at Enhedslisten havde ret i at alle skal med når der separatkloakeres hvis kommunens miljømål skal overholdes.
Med de mange nye, velisolerede lejligheder i nærheden af stationen bygger vi en mere bæredygtig by for næste generation – en af forudsætningerne for at nå klimamålene.
Det nye fodboldstadion i Favrholm kan blive et stort plus for byen, men det er vigtigt vi sørger for at der også er erhvervsjord så vi kan tage imod nye virksomheder som tiltrækkes af muligheden for samarbejde med Hospital Nordsjælland og de medicinfabrikker som allerede ligger her.
Der blev ansat flere rengøringsfolk og pædagogmedhjælpere på grund af Corona – de jobs skal fastholdes.
Enhedslisten støtter Street- Lab i at få et anlæg ved Frederiksborgcentret, of vi prøvede at få en bevilling til det ved økonomiforhandlingerne. Vi prøver igen…
Økonomiudvalget besluttede i al hemmelighed at sælge de kommunale boliger i Horsevænget.
Ø valgte at afsløre det og kræve en offentlig debat. Vi arbejder fortsat på at salget aflyses og at mulighederne undersøges for at lade et almennyttigt boligselskab stå for administrationen.
Vi glæder os over at Teglgårdssøen nu bliver badesø, og næste skridt er at få oprenset Slotssøen. Vi er også begejstrede over skøjtebanen som kommer op på Torvet til vinter.
Enhedslisten varmer op til kommunevalget næste år med to hovedtemaer :
Fortsat større indsats for miljø og bæredygtighed, bl.a. geotermi (varme fra undergrunden) og flere cykelstier.
Flere pædagoger og bedre forhold i daginstitutioner og skoler – det blev lovet før folketingsvalget, nu skal der ske noget!
Til bestyrelsen blev Johnny Christiansen(kontaktmand) Karl Erik Rasmussen (kasserer)Gitte V. Hansen, Anne Mette Nielsen , Tue Tortzen og Kamal Quad valgt
Kandidatlisten til byrådsvalget opstilles i løbet af efteråret.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

40 − 30 =