Tue Tortzen om salg af Horsevænget

Salget af Horsevænget har skabt stor utilfredshed – læs her i Frederiksborg Amts Avis Beboerne er vrede og bange
Vores Byrådsmedlem Tue Tortzen mener det er langt ude og siger blandt andet:
På sidste byrådsmøde havde en borger og formanden for Horsevængets beboerrepræsentation stillet en række spørgsmål om det påtænkte salg af ejendommene.
bl.a. blev der spurgt om der er regnet på hvad det vil koste kommunen i ekstra huslejetilskud hvis en ny ejer bruger mulighederne for at hæve huslejen.Det klare svar er : Det er der ikke regnet på. Men man er godt klar over at udgifterne vil stige.
Hvordan kan man dog lægge en sag frem for Byrådet som ikke er ordentligt belyst ?

Enhver kan da regne ud at hvis huslejen for en invalidepensionist stiger fra 3000 til 7000 kr så kommer kommunen til at give et stort tilskud til de sidste 4000 kr – pensionen stiger jo ikke fordi huslejen gør det.

Hvis bare 50 af beboerne skal have 2000 kr mere i tilskud om måneden bliver det over en million om året – og tallet er sikkert betydelig større.

Det bliver en dårlig forretning for kommunen, men først og fremmest er det synd for de beboere som nu føler sig truet af huslejestigninger – eller af at blive tvunget til at flytte.

Hillerød har brug for at have boliger som kan tilbydes folk med meget små indtægter. Det er ikke luksusboliger, men huslejen er til at betale. Nu er der langt om længe sat penge af til renovering – lad os få det gjort og så passe bedre på bygningerne fremover.

Når Borgmesteren synes at kommunen ikke er god til ejendomsdrift er der jo den mulighed at vi laver en aftale med et boligselskab som er vant til dette arbejde.

Nu er Horsevænget sat til salg – men Byrådet kan endnu nå at sige nej til de tilbud der kommer. Det er bedst for borgerne og det kan bedst betale sig på den lange bane.

Tue Tortzen

Byrådsmedlem Enhedslisten (Ø)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 2 = 2