Tue Tortzen om private plejehjem.

Nej til private plejehjem
De borgerlige partier presser nu på for at Hillerød skal bruge private plejehjem. Det er nødvendigt at vi gør noget for at løse manglen på plejehjemspladser, men det er en dårlig ide at overlade det til firmaer som skal tjene penge på det.
I sidste uge gik et privat plejefirma på Lolland fallit, og kommunen stod med ansvaret. Vi husker vel alle da ”Bonderosen” gik konkurs og Gribskov kommune fra den ene dag til den anden skulle sørge for pleje til flere hundrede borgere.
Hvis det sker på et plejehjem har Hillerød kommune ikke kun ansvaret for sine egne borgere, men også for beboere fra andre kommuner som har fået plads . ”det er beliggenhedskommunen der har ansvaret” står der i en vejledning fra indenrigsministeren.
Det kan aldrig betale sig for kommunen at overlade driften til et firma som kun investerer i et plejehjem for at tjene penge.
Når kommunen selv driver det går hver krone til de gamle. Når der skal være overskud til den private investor er 8 % et normalt krav til forrentningen- så de går fra omsorg og drift.
Derfor mener Fælleslisten at Byrådet skal afsætte penge til opstart af et nyt kommunalt plejehjem ved budgetforhandlingerne efter sommerferien.

Tue Tortzen
Byrådsmedlem Fælleslisten (fra nytår Enhedslisten)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

7 + 3 =