Tue Tortzen i Amtsavisen: Hillerød Forsyning vil opgive Geotermi !

Tue Tortzen fra Enhedslisten er i Frederiksborg amtsavis her d. 30 oktober, hvor han mener at Hillerød Forsyning vil opgive at etablere Geotermi og dermed overlade det til private firmaer der gerne vil.
Det skulle angiveligt ske på bestyrelsesmøde d. 31 oktober.!
Der lægges op til, at man ikke begynder at bore, med det resultat, at man mister koncessionen og det mener jeg er en stor fejl, siger Tue Tortzen.
Klaus Markussen (V), siger til Frederiksborg Amts Avis, at han hverken kan bekræfte eller afkræfte Tue Tortzens oplysninger, da der ikke er offentlighed omkring bestyrelsesmøderne i Hillerød Forsyning, og at oplysningerne er fortrolige.
Avisen oplyser at han så sent som Juni som formand for forsyningen oplyste at man ville gøre alt, hvad man kan, for at forsvare koncessionen, og man havde da også planer om en prøveboring i samarbejde med HOFOR og Farum Forsyning.
Men nu lægges der altså ifølge Tue Tortzen op til, at man opgiver at gå videre. Det ærgrer Tortzen, at man nu overlader undergrunden til en privat virksomhed. Selv vurderer han, at det vil være AP Møller Holding, der overtager koncessionen i Hillerød.
E.on og AP Møller har begge oplyst de gerne vil bore efter det varme vand i undergrunden. Sidstnævnte med et trecifret milliardbeløb.
Avisen oplyser i øvrigt også at Hillerød er en af de byer, hvor sandsynligheden for, at man kan udnytte geotermi er størst ifølge Peter Bjerregaard, analytiker i E.ON i 2017 i forbindelse med undersøgelser for dette firma.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

1 + 8 =