Triste torveplaner

Tue Tortzen, der er byrådsmedlem for Enhedslisten er skuffet over torveplanerne, han skriver:
Efter mere end et års forberedende arbejde i Torvegrupper, Byforum , udvalg og byråd er planerne for fornyelse af Torvet nu kommet frem.
Det var en stor skuffelse. Der er ingen fornyelse, blot ændringer som vil få torvet til at fremstå mere grønt og møbleret.
Det er i og for sig udmærket hvis man ikke har større ambitioner.
Men Claus Havemanns geniale ide er ikke med.
Han har sagt det så klart : problemet på Torvet er at det blæser for meget, men man kan ikke stille læhegn op- det tager udsigten. Derfor må man grave sig ned. Ideen om et sænket amfiteater med plads til skøjtebane, street art, koncerter og meget andet, er væk i det forslag som Dan Riise (V) og Rikke Macholm(F) fremlagde og som et flertal i byrådet godkendte.
Man vil godt nok bryde hele belægningen op og lægge den ned igen – for adskillige millioner, spildte penge vi ikke får noget for.
Derimod er der gode forslag om træer ved indgangene til torvet og flere bænke, men det kan man gøre uden at tage belægningen op.
Så når det alligevel ikke lykkes at få en nyskabelse på Torvet, nu hvor der ellers begynder at bo folk i midtbyen,foreslog Enhedslisten at sætte træer og bænke som foreslået, lade Pølseslottet stå og indrette toiletter i en del af det – det ligger jo lige ved afløb og andre ledninger fra de gamle toiletter.
Det forslag fik desværre kun Enhedslistens stemme
Byrådet vedtog planen til ca. 25 millioner i nogle etaper. Enhedslisten vil gerne bruge et par millioner på træer, bænke, bøsninger og flere sejl – men vi vil hellere have cykelstier og bedre vedligehold af vores skoler og andre bygninger for resten af pengene.