Offentligt møde om situationen for Kurderne og andre demokratisk kræfter i Nordsyrien.

Grundlaget er den fortvivlede situation, der er opstået efter USA’s udtræden af området.
Oplægsholder er Anna Hermanson, der bor lokalt og som er kandidatuddannet på Lunds universitet i emner med klima og magtstrukturer – herunder især årsager til krige.
Anna vil fortælle om udviklingen fra den tyrkisk invasion i oktober 2019 og ind til nu.
Hun vil fortælle om Rojava og fortælle om den demokratisk konføderalisme.
Og endelig lægge op til hvordan vi kan være i strategisk alliancer med folkene i Rojava.
Anna skiver som baggrund:
‘I slutningen af 2018 stod hele Rojava med trussel om invasion fra Erdogan. I lyset af denne udvikling gik Afrin-platformen sammen med Kobane Reconstruction Board og Rojava Komiteen under navnet ’Rojava Alliancen’. Det gjorde de for at afspejle den næste tids fokus: nemlig at bekæmpe de atter nye forsøg på at udrense det stadig unge og endnu kun 7 år gamle eksperiment fra landkortet. Det folkelige styre i Rojava er stærk som aldrig før, men det står overfor nye trusler: diplomatisk, infrastrukturelt og militært.
Trods det gamle kurdiske ordsprog om, at kurderne ingen andre venner har end bjergene, har Rojava jo faktisk venner, hvilket mange her i Danmark har bevist før. Det er hvad bevægelsen kalder “strategiske alliancer.
Rojava Alliancen rækker ud til alle jer, der føler sympati for udbredelsen af demokrati i verden, som eksperimentet i Rojava efterstræber og repræsenterer: demokratisk konføderalisme, kvinderevolution og en form for økologi, der ville kunne gøde jorden for nyt liv i denne ørken, vi kalder for katastrofekapitalismen.”
Fri entre – Alle er velkomne og det foregår i Røde Hus , Holmegårdsvej 2 i Hillerød den 27. Januar kl. 11-13.
Ældrestyrken i Hillerød arrangerer.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

65 − 64 =