Offentligt møde om en demokratisk, rød og grøn vej ud af konkurrencestaten

Onsdag d. 5. februar kl. 19.00-21.00, Røde Hus, Holmegårdsvej 2, Hillerød. – fri entre.
Her kan du høre Victoria Velasquez, Margit Kjeldgaard og Per Bregengaard.
Victoria Velasquez er Enhedslistens erhvervs- og beskæftigelsesordfører.
Margit og Per er forfattere til: “Hvad skal vi leve af – på vejen mod socialismen (Solidaritets forlag)
Mødet vil handle om et opgør med tanken om at Klimaindsatsen ikke må ødelægge konkurrenceevne, velfærd og vækst og ikke øge uligheden, som mange politikere siger.
Oplægsholderne mener formaningen er forkert, fordi der ikke eksisterer dettemodsætningsforhold. Tværtimod skal der fuld tryk på klimaomstillingen, en demokratisk, rød-grøn omstillingspolitik, hvis vi skal have velfærd.
De mener vi lever i en konkurrencestat. Den stresser, øger uligheden og er de multinationale selskabers tro tjener. Den evner ikke at gøre op med en klimaødelæggende vækst. Og grøn vækst er ikke noget godt svar. Men der er en udvej: en demokratisk, rød-grøn omstillingspolitik. Den er et bud på politisk handling. Hvad vi skal leve af – på vejen til socialisme, og hvordan vi skal leve. Vi skal udvikle fællesskaberne og fortrænge de udemokratiske profitvirksomheder. Vi skal samarbejde i stedet for at konkurrere. Vi skal bytte materiel vækst ud med mere fri tid, lighed og omsorg.
De ser på:
– Den danske konkurrencestat situation og særlige karakteristika, og hvad der i almindelighed skaber dynamik i produktionen.
– Grøn vækst som en utilstrækkelig løsning på klimakatastrofen.
– Den demokratiske, rød-grønne omstillingspolitik med et socialistisk perspektiv, som alternativet til konkurrencestatens vilkår.
Arrangører: Enhedslisten Region Hovedstaden og Politisk-Økonomisk Udvalg.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 75 = 78