Nu må det stoppe med støj- og støvforureningen hos Nordisk Perlite.

Hillerød kommune har store problemer med at håndhæve miljøloven overfor firmaet Nordisk Perlite i Hammersholt Erhvervspark.
I flere år har firmaet støjet og støvet trods kommunens påbud, og borgerne i Hammersholt lider fortsat under den ulovlige adfærd.
Derfor har Enhedslistens folketingsmedlem i Nordsjælland Øjvind Vilsholm stillet spørgsmål til miljø- og fødevareministeren om hvilke muligheder kommuner har for at få lovgivningen overholdt.
Sagen er at firmaet har påklaget kommunens påbud til Milø og Fødevareklagenævnet og i tiden til deres afgørelse foreligger kan der bare forurenes videre.
Når svaret fra fødevareministeren foreligger vil Enhedslisten i Hillerød tage sagen op i kommunens Miljø-klima og naturudvalg.
“Det er helt urimeligt at borgerne i gl. Hammersholt har været udsat for støj og støv i snart 20 år uden at kommunen har kunnet gøre noget. Hvis ministeren ikke kan anvise en farbar vej må folketinget følge sagen op med ny skærpet lovgivning” siger Enhedslistens byrådsmedlem i Hillerød Tue Tortzen.
Her er spørgsmålet fra Øjvind Vilsholm til MOF | Miljø- og Fødevareudvalget:
”Jeg vil gerne stille følgende spørgsmål til miljø- og fødevareministeren;
Ministeren bedes oplyse, hvilke handlemuligheder en kommune har for at begrænse støv- og støjgener fra en fabrik som Nordisk Perlite i Hillerød Kommune (Hammersholt Erhvervspark, 3400 Hillerød) i det tidsrum, fra kommunens påbud om at standse støvflugt fra fabrikken er påklaget til Miljø- og Fødevareklagenævnet, og indtil sagen er afgjort (jf. Frederiksborg Amts Avis’ omtale af sagen d. 6. september https://sn.dk/Hilleroed/Minister-skal-se-paa-miljoesag/artikel/772231).

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

6 + 1 =