Nanna Kjær om besparelser på sundhedsområdet:

Drop besparelserne på sundhed
Hillerød fattes penge, og ingen steder fattes der så meget penge som på sundhedsområdet.
Både hjemmeplejen, sygeplejen og rehabiliteringsafdelingen kæmper med store økonomiske vanskeligheder, fordi budgetterne skrider.

Det er alvorligt.
Det er alvorligt for de borgere, der har brug for, at Hillerød Kommune leverer sundhedsydelser på et højt fagligt niveau når de er syge.
Det er sådan set det, de har betalt skat til hele livet. Men det er også alvorligt for medarbejderne, der kæmper med et umenneskeligt arbejdspres.

Det kræver politisk handling. Underskuddet skyldes i meget stort omfang stigende udgifter til vikarer.
Ikke fordi medarbejderne er mere syge. Nej, vikarudgifterne er eksploderet fordi arbejdspresset er for stort og der er mangel, på fast personale i aften og nattetimerne.

Vi kan ikke fortsætte effektiviseringerne, der igen-igen vil betyde dårligere service over for borgerne og ringere arbejdsmiljø for personalet.Og vi kan slet ikke bilde os ind, at hjemmeplejen, sygeplejen og rehabiliteringsenheden kan afdrage deres underskud over tre år.
Det gør kun ondt værre, og vi politikere må påtage os ansvaret for, at området er underfinansieret.

Første skridt er at slå en streg over den ”gæld” sygeplejen, hjemmeplejen og rehabiliteringsenheden har til kommunekassen.
De kan ikke både leve op til et stramt budget, give borgerne den sundhedsfaglige hjælp de har brug for, fastholde medarbejderne og samtidig betale sidste års underskud tilbage til kommunekassen.

Næste skridt er at lægge et realistisk budget, der afspejler de opgaver, vi forventer medarbejderne løser og som samtidig gør Hillerød til en attraktiv arbejdsplads.
Et realistisk budget er ikke gratis. Men det er budgetoverskridelser og vikarer altså heller ikke.
Vores ældre har fortjent det bedste, når de er syge. Det er vores opgave som politikere, at skabe rammerne for at de kan få det.
Lad os hjælpe sundhedsområdet med at hjælpe vores ældre.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

− 5 = 4