mere udeliv til små og store børn

Byrådskandidat Anne Mette Nielsen skiver her om vores ønsker for små og store børn:

Enhedslisten foreslår bedre muligheder for samt faciliteter til mere udeliv i daginstitutioner og folkeskoler i Hillerød Kommune.
Corona har betydet at dagsinstitutioner og folkeskoler i Hillerød kommune har måtte rykke mange aktiviteter udendørs for en periode. Nogle steder er det gået godt og problemfrit, og andre steder har det været mere besværligt. Udelivet er sundt for det fysiske og psykiske helbred og udeliv kan danne en ramme for et godt børne og ungemiljø, med frihed til børneperspektivet, leg, læring og udvikling. Samtidig kan mere udeliv inspirere de mere praktisk orienteret drenge og piger og give flere nyttige kompetencer til alle såvel personalet som børnene og de unge.
I Enhedslisten mener vi, at naturen er et spændende og fantastisk samlingspunkt og et fælles tredje for et børne og ungefællesskab. Når udelivet opprioriteres i dagsinstitutioner og i folkeskolen kan det medføre, at der kommer endnu flere miljøbevidste små og store borgere, der ønsker at passe på naturen. For at mere udeliv kan lade sig gøre, må der skabes bedre muligheder for samt bygges bedre faciliteter til mere udeliv i daginstitutioner og folkeskoler. Enhedslisten forslår at der i Hillerød kommune ansættes naturvejledere, som daginstitutionerne og folkeskolerne kan etablere et godt samarbejde med, hvor brugen af en naturvejleder defineres og udvikles i et samarbejde mellem personalet i institutionerne og på skolerne/HFO’erne og naturvejledere i Hillerød kommune.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

+ 86 = 87