Lidt af historien om de der højhuse?

Med er billede fra Goldschmidt Holding som uillustration af hvordan det måske bliver, går vi til sagen;

Her i valgkampen har der været en del forvirring om udbygningen af byen.
Herunder højhusenene i det nye byggeri på kanten af byen.
Vi har bedt Tue Tortzen om en kort forklaring.
Den er her;

Historien om Møllebro, som kommer til at hedde Frederiksbro.
Oprindeligt ville Goldschmidt bygge et butikscenter på Møllebro, men der var store protester og folk krævede boliger i stedet. Der er også flere penge i boliger, så Goldschmidt lavede et projekt med mange forskellige boligtyper. Rækkehuse, en lang blok ud mod Herredsvejen med ungdomsboliger og 5 højhuse. Højhusene betyder at der bliver plads til et større grønt område med en sø og fritidsaktiviteter. Der var politisk flertal for det, men SF var imod og socialdemokraterne skiftede mening, så flertallet blev mindre. Fælleslisten fastholdt at vi gerne vil have boliger til området og at de skal laves af mursten – ikke stål og glas. Beboerne i Thorsvang protesterede mod at få højhuse så tæt på, og udvalgsformand Tue Tortzen tog en forhandling med Goldschmidt og fik ham til at tage 6 etager af det hus som ligger nærmest naboerne – det bliver så 8 etager.
Det er byrådet som bestemmer om man må bygge – men bygherren som bestemmer om han vil bygge og derfor må man forhandle sig frem.
Der er fastlagt en bebyggelsesprocent, det betyder at enten bygger man lavt og tæt eller også går man opad og får mere plads udenom bygningerne.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

27 − 25 =