#HvorErDerEnVoksen – er fortsat det store problem!

Det ser ikke helt let ud med at få flere voksne i børnehaver og vuggestuer
Det er i alt fald oplevelsen efter et offentligt møde med repræsentanter fra forældrebevægelsen HvorErDerErVoksen, mandag aften i Hillerød.
Enhedslisten havde inviteret Sarah Louise Eskildsen-Mortensen som fortalte om bevægelsens korte, men hurtigt voksende historie – en spændende historie om et netværk på de sociale medier og en masse aktive frivillige og med det resultat at det nu er med i regeringsgrundlaget.
Det er dog også en historie om en kamp, der forsætter. Sarah havde således været i medierne samme dag om et udspil fra det Radikale Venstre, som hun fandt meget problematisk.
Bevægelsen kæmper derfor videre og har således arrangeret en stor demonstration på Rådhuspladsen i København, fredag d. 22 kl 14.30 (interesserede kan være med i fælles rejse fra Hillerød med S-tog 13.24 – bageste vogn)
Mødet foldede en række problemer ud, spændende fra oplevede problemer med styring af institutionerne, manglende lydhørhed overfor personalet, et personale som udsættes for vedvarende udefrakommende tiltag og overdrevne dokumentationskrav. Alt sammen emner som tager tid fra samvær med børnene.
Men hele tiden vendte vi tilbage til selve årsagen: En stor bekymring for vores børn i vuggestuer og børnehaver. Der må simpelthen ikke spilles hassard med deres udvikling – den må og skal være tryg og stimulerende. Udsendelserne i TV havde klart gjort et stort indtryk.
Konklusionen er derfor at der må og skal tilføres mere personale – og deltagerne kom frem til at kun minimumsnormering af det direkte pædagogiske personale på den enkelte institution, kunne sikre dette. Ikke medregning af andet personale.
Vi snakkede også om det reelle problem med at skaffe det nødvendige personale, herunder om at forbedre arbejdsmiljø og få flere fuldtidspædagoger mv. Der var således masse af problemer, men absolut ingen tvivl om at markant flere penge skal til og målet er lovbestemt minimumsnormering på alle landets institutioner.
Et par åbne spørgsmål efter mødet er hvad man skal gøre i Hillerød nu?
Skal der oprettes en afdeling af Forældrenes Landsforening?
Vi husker stadig at Kirsten Jensen til støttedemoen i Hillerød i juni gav udtryk for at det var slut med ekstra koncepter og dokumentation i Hillerød kommune. Det er vigtigt at vi holder presset på politikerne -også efter demonstrationer og budget og finanslovsforhandlinger.

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

67 − 64 =