Hvor er de ansvarlige ?

Enhedslistens byrådsmedlem Tue Tortzen har lavet læserbrevsindlæg i lokalpressen om ulovlig påkørt jord og ansvarliheden for det. Det er en sag han tidligere har været dybt involveret i.
Tue skriver:

Søren Wium Andersen stiller i et læserbrev dette meget præcise spørgsmål om sagen med ulovlig opfyld og anvendelse på Tjærebyvej/Frederiksværksgade.
Dengang der blev kørt enorme mængder af jord til grunden påtalte Ole Stark og jeg det, men i Forvaltningen og blandt de øvrige politikkere nægtede man kendsgerningerne.
Når ejeren oplyste at der ikke blev kørt jord til- ja så var det sådan uanset at enhver kan se at terrænet ned mod Æbelholt skov er hævet med flere meter. Formålet var at få en vandret flade til lastbilparkering op oplag af materialer, begge dele ulovligt.

Heldigvis kunne planklagenævnet se det, og kommunens tilladelser blev underkendt klokkerent.
Nu er kommunen så nødsaget til at pålægge ejeren at lovliggøre forholdene, dvs. fjerne jorden igen.

Men nu er der et problem :
Ejeren har oplyst at jorden kommer fra udgravning af en lade på grunden, og kommunen har tidligere accepteret dette.
De mere end 16000 kubikmeter som er kørt til udefra eksisterer ikke i kommunens regnskab og ingen ved hvor de kommer fra.

Men de eksisterer jo i virkeligheden, så det rigtige må være at der tages prøver af hvert eneste læs inden det køres væk så det sikres at eventuel forurening ikke spredes videre.
Tilbage til Wium Andersens spørgsmål : Hvem er de ansvarlige ?
Tja – forvaltningen arbejder jo efter politisk ledelse, så der må være givet en ordre om at når ejer siger at der ikke er tilkørt jord så tror vi på det.
Hvem gav denne ordre ? Det har vi krav på at få besvaret.

Tue Tortzen Byrådsmedlem Enhedslisten (Ø)

Efterlad et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.