Offentligt møde i Birkerød: Stem Nej

Mange er i tvivl om, hvad de skal stemme ved folkeafstemningen den 1. juni.
Torsdag den 19. maj 2022 inviterer Enhedslisten til et offentligt møde i Birkerød, hvor Trine Pertou Mach, folketingskandidat for Enhedslisten, vil holde oplæg om, hvorfor Enhedslisten mener, at Danmark skal bevare sit forsvarsforbehold i EU.
Enhedslistens synspunkt er, at forsvarsforbeholdet beskytter os mod at deltage i konflikter, vi ikke har lyst til at være en del af. Som det er nu, er det Folketinget, der beslutter, om Danmark skal engagere sig militært.

Hvorfor siger Enhedslisten nej!

Mai Villadsen : Politisk ordfører for Enhedslisten med debatindlæg:
Danskerne skal 1. juni stemme om, hvorvidt Danmark skal afskaffe sit EU-forbehold på forsvarsområdet. I en ny debatserie spørger Altinget derfor alle partilederne: Bør danskerne stemme ja eller nej – og hvorfor?
Flere partier synes at have skiftet holdning til spørgsmålet efter Putins krig mod Ukraine. Så sent som 1. februar sagde udenrigsminister Jeppe Kofod til Altinget ”Der er ikke noget i forsvarsforbeholdet, som gør, at vi ikke kan føre den udenrigs-, forsvars- og sikkerhedspolitik, som vi gerne vil.” Så hvad har ændret sig?

offentligt møde arrangeret af Folkebevægelsen

tirsdag, den 10. maj 2022, kl. 19 – ca.21 Røde Hus, Holmegårdsvej 2, Hillerød,

Du inviteres til offentligt møde ”Forsvar EU-forbeholdet”
Oplæg ved Lave Knud Broch, Folkebevægelsen mod EU

her er teksten fra arrangørerne:
Der er udskrevet folkeafstemning om valg til afskaffelse af EU-forsvarsforbeholdet den 1. juni.
Vesten – og således også Danmark – fortsætter sin globale dominans gennem markant oprustning og aggressiv udenrigs- og sikkerhedspolitik.