Privatisering duer ikke.

Tue Tortzen med eksempler på fejlagtige privatiseringer i kommunen.
Nikolaj Frederiksen og Mette Thiesen fra nye og gamle Borgerlige brugte megen energi på at kritisere vores forsyningsselskaber på sidste byrådsmøde.
De stemte endda imod den nye ejerstrategi som skal løse nogen af de problemer med åbenhed der har været.
”Vi skal konkurrence udsætte affaldsindsamlingen og liberalisere vandforsyningen” sagde Frederiksen.
”Vi skal konkurrence udsætte alt hvad vi overhovedet kan” sagde Thiesen.
De to har ikke fulgt med i de ”møgsager” vi har haft her i kommunen

Lidt historie om Hillerød Forsyning

Der spekuleres stadig i at få private interesser ind, f.eks at få virksomhedsledere ind i forsyningens bestyrelse i stedet for folkevalgte.
Men Hillerød forsyning skal ikke drives billigst muligt- det skal drives bedst muligt for borgerne.
Det er f.eks stadig lovligt ikke at rense spildevandet for medicinrester. Et privat firma ville ikke gøre det, men når det er teknisk muligt skal vores kommunale selskab gøre det for miljøets skyld.

Peter Langer – Tue Tortzen og separatkloakeringen

Peter Langer fra SF Hillerød har imødegået Tue Tortzens tidligere opslag om politikernes ageren vedrørende separatkloakering og bl.a om SFs ageren i den sag ved sidste kommunalvalg
Peter skriver på vores facebookside:
Bare synd, at Tue ikke har styr på fakta: Jeg har aldrig sagt eller skrevet som citeret. Og at SF skulle have ændret holdning i 2016 FØR S og R er ikke sandt. S og V indgik jo en aftale om en ændret plan. TV2 omtale fra 2016

Tue Tortzen fra Enhedslisten har sideløbende skrevet læserbrev. hvor han har en helt anden opfattelse af SFs ageren i denne sag – han skriver;
Tvivlens muligheder og begrænsninger
Peter Langer kan ikke huske at han har udtalt at ”ingen skal gå fra hus og hjem på grund af Tue`s separatkloakering.”
Jeg husker det tydeligt , det var ved et valgmøde på Kulsviergården i Alsønderup.
Om det er historieforfalskning eller ej, så er det en kendsgerning at SF sprang fra spildevandsplanen før Socialdemokraterne og Radikale.

Imponerende uvidenhed hos byrådspolitikerne

Da vi lavede spildevandsplanen for 2013-16 var alle partier med på at nu skulle der separatkloakeres så regnvandet blev skilt fra spildevandet.
Nogle borgere protesterede og Venstre så en mulighed for at få stemmer på at være imod selvom hele byrådet var vel informerede om at separatkloakering er nødvendig.
Besynderligt nok var SF de næste der meldte sig med Peter Langers motto :”ingen skal gå fra hus og hjem på grund af Tue`s separatkloakering.
Så blev det for meget for Socialdemokraterne og Radikale som frygtede at tabe stemmer til begge sider – og så var flertallet væk.
Der blev så vedtaget en ”solidarisk” spildevandsplan hvor solidariteten bestod i at lade den halvdel af borgerne som har separatkloakeret være med til at betale for dyre og dårlige løsninger som betød at den anden halvdel af borgerne kunne slippe for at betale.

Bevar det åbne land

Debatten om ny kommuneplan er skudt i gang med 3 forslag til byggeri mellem Ll. Sverige og Gl. Hammersholt.
2 ejere af landbrugsjord langs Brødeskovvej tilbyder velvilligt at udstykke til boliger – og indkassere meget store millionbeløb.

Dette vil stride mod principperne i den nuværende kommuneplan som fastslår at der skal være åbent land mellem Hillerød og Allerød, det princip vil Enhedslisten fastholde i forhandlingerne om ny kommuneplan.