Lighed for loven

For 6 år siden besluttede vii miljø – og teknikudvalget og byrådet at alle nye boliger skal have et anlæg som opsamler regnvand til brug i toiletter og vaskemaskiner.
De boliger som er opført senere , f.eks i Ullerød nord, Lærkeparken, Hostrupsvej og Ndr. jernbanevej har indbygget regnvandsopsamling, og der er sparet mange tusinde kubikmeter grundvand.
Nogen bygherrer har søgt om dispensation fordi anlæggene koster penge, men de har fået afslag , det er alvor at Hillerød byråd vil spare på grundvandet så vi fortsat har nok rent drikkevand .
Derfor undrede det mig meget at vi havde en sag på Miljø- og klimaudvalgets møde tirsdag (og på Byplanudvalget onsdag) hvor Forvaltningen insdtiller at vi lemper mulighederne for at få dispensation.
Det fremgik tydeligt af sagen at den er på fordi der er problemer med at få økonomien til at hænge sammen ved et større boligbyggeri på Åmosevej. Udgifterne er skredet for projektet, og nu prøver man så at spare på regnvandsopsamlingen for at få tallene til at passe.
Enhedslisten er stor tilhænger af byggeriet som er almennyttigt, men vi kan ikke godtage at man skærer på miljøindsatsen fordi andre udgifter er steget. Vi kan heller ikke godtage at et enkelt byggeri bliver fritaget når både lejere og ejere i andre byggerier er pålagt udgiften.
Der var nogen tekniske forklaringer på sagen som slet ikke holder vand, og man må undre sig over at de er kommet igennem kommunens Direktion med en anbefaling.Jeg kan godt forstå at mine udvalgskolleger kommer i tvivl på baggrund af de oplysninger vi har fået, men jeg håber at byrådet holder fast i det vi har været enige om : I Hillerød sparer vi på grundvandet for at sikre rent drikkevand til næste generation.

Tue Tortzen Byrådsmedlem for Enhedslisten i Hillerød.